Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Anunt REGULAMENTUL FORUMULUI la data de Sam Aug 15, 2015 11:20 am

Regulamentul forumului

În momentul în care scriu un articol, majoritatea persoanelor nu se gândesc, din păcate, că aceste comentarii nu sunt citite doar de către computere, ci şi de (alte) vieţuitoare, respectiv de oameni.

Gândeşte-te mereu la aceasta şi nu te lăsa cuprins de "erupţii" verbale! Nu uita: cu cât te comporţi mai agresiv si mai nepoliticos, cu atât mai puţin ajutor vei primi, la nevoie, din partea altor persoane.
De regulă: Nu scrie niciodată ceva ce nu ai spune unei persoane în faţă.Ortografia
Nu toţi suntem profesori de limba română pentru a stăpâni perfect ortografia. De aceea, aici poate posta oricine. Totuşi, se recomandă să se citească o dată textul înainte de a fi expediat, deoarece greşelile de ortografie pot conduce la neînţelegeri.

Vârsta
A te considera mai presus decât ceilalţi doar pentru că ei sunt mai tineri poate reprezintă o dovadă de aroganţă – dar şi invers. O persoană de 14 ani poate pune întrebări inteligente la fel cum o persoană de 45 de ani poate exprima o idee fără sens. Vârsta nu ar trebui să joace niciodată un rol important într-o discuţie.

Conflictele verbale
Contează forma, nu conţinutul! Fiecare din comunitate participă la evitarea conflictelor. Dacă cineva este de o altă părere, aceasta trebuie considerată cel mult ca fiind o propunere, dar nu poate reprezenta un argument pentru a apela la brutalitate şi agresivitate. Nu se permit înjurături sau ostilităţi! Vă rugăm să încercaţi să diferenţiaţi clar jocul de realitate; aici este vorba de un forum de joc, care nu are de-a face cu viaţa reală.

Comiterea de delicte
Cel care comite delicte, trebuie să se aştepte la consecinţe juridice. URL-urile care conţin pagini inumane vor fi eliminate – nu se fac excepţii în cazul celor care au postat. Falsurile sau actele de piraterie nu vor fi de asemenea tolerate.

Cross-posting
Daca ai o întrebare, posteaz-o într-un singur forum şi nu în toate deoarece aceasta nu înseamnă că vei primi un răspuns mai rapid, ci din contra: postarea ta va fi eliminată. Postările repetate sunt interpretate ca lipsă de respect şi enervează utilizatorii, care îşi dau silinţa să răspundă.

Se caută mai întâi în temele precedente
Este foarte stresant, dacă aproape fiecare întrebare se repetă. Dacă ai căuta în temele anterioare, ai găsi deseori un răspuns la întrebarea ta şi nu va mai trebui să aştepţi. Pe lângă aceasta, va trebui să ai în vedere şi faptul că vei atrage dispreţul celorlalţi în cazul în care vei relua o întrebare deja existentă.

Alegerea unui subiect
Ar trebui să alegi un subiect relevant, care să redea aproximativ conţinutul mesajului şi nu de exemplu: “Ajutoooooor”. De asemenea, prea multe semne de exclamare nu sunt văzute cu drag.


Amabilitatea
Chiar dacă ai puţin timp la dispoziţie când publici o întrebare sau un răspuns, reciteşte-l înainte de a apăsa pe “Trimite”. Un text scris în grabă se citeşte deseori mai dificil decât ar fi de fapt. Gândeşte-te bine, dacă se poate întâmpla ca textul să nu fie înţeles corect. Aceasta se poate întâmpla foarte uşor mai ales în cazul conţinuturilor ironice. Emoticoane de tipul ;-) (“a face cu ochiul“) ajută la evitarea neînţelegerilor.


Urgentarea
Unele răspunsuri necesită ceva timp. Ne bucurăm de o participare intensă dar totuşi nu putem garanta răspunsuri prompte. Grăbirea celorlalţi nu ajută la nimic.


Spamm-ul
La fel ca şi în celelalte forumuri nici aici nu se doresc spamm-uri care să încarce inutil discuţiile. În cazul spamm-urilor repetate vom lua măsuri.Atenţie! Spamm-urile nu trebuie confundate cu trash-talk-ul, care se permite în forumurile prevăzute (de ex. forumul liber, grupele bazate pe anumite dezbateri).


Imagini
În forum poţi posta imagini atât timp cât acestea nu încalcă legea sau regulile de forum.

Interzise sunt, de exemplu:
- imaginile pornografice;
- imaginile brutale;
- imaginile cu caracter discriminatoriu sau rasist;
- imaginile politice.

Acestea sunt doar câteva dintre exemple! Daca nu sunteţi sigur, întrebaţi un moderator, dacă imaginea este permisă.

Vezi profilul utilizatorului

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum